Jdi na obsah Jdi na menu
 


cyklus Hádes - 9-Modrá laguna

6. 5. 2009

Hádes

9.

 

Modrá laguna

„Udělej to, prosím…“ mumlá ze spánku a přetočí se na druhý bok. Carlos z nudy otočí stránku a pohlédne na kapitána. Nakonec je rád, že umí číst. Lodička pluje v pohodě a poslušně k cíli. Loupit, krást, zabíjet… Povzdechne si. Celý jeho život se skládal z těchto slov a teď má taky vše. Nakonec to nemusí být, až tak špatný život.

Bezmyšlenkovitě otočí další stránku. Šel se podívat za Wei ming… mumlá něco o zelí, Zástupce zas krev hodně krve a další naštěstí spali dobře, jen Němý Pablo chrápal tak, že se bál, že poškodí loď.

Rázně sklapne knihu. Kapitán potřebuje ženu. Dřív věděl, k čemu jsou a sloužili jen k jednomu. Uvařit a užít. Tím funkce ženy končily, ale od té doby co poznal Mary, je tak nádherná, božská, změnil názor. Kapitán lépe funguje, když má po boku ženu. Žena je tvor náročný a občas kapitána přepadne lenivá nálada a žena mu umí dát najevo, že potřebuje kožešiny a ten safírový náhrdelník je moc okoukaný a diamantový by lépe slušel k těm bílým šatům, které uloupil posledně. Prostě musí se ohánět, a protože má slabost pro svoji ženušku, jde na moře přepadat poctivé obchodní lodě, které tyto nádherné věcičky vezou. Proto kapitán Daniel… Prrr, zní to všedně. Kapitán Daniel. Aspoň krvavý nebo něco podobného, ale ono se to poddá.

Kde skončil. No jo. Žena na palubě žena v přístavu, ne tam ne. Nemusí ji vidět i rok a někde flakát a on na stará kolena touží si zopakovat mládí, kdy měl dost vitality, aby přepadal lodě a jeho jméno mělo dobrý zvuk.

Zajímalo by ho, jaké se mu líbí. Černovlasé, světlovlasé nebo hnědovlásky anebo zrzky s ohnivou povahou? Kupodivu i takové se dá na lodích najít, a pokud ne, v přístavních v domech suchozemců se najde vždycky. Až zjistí Danielův vkus, najde mu nějakou. Nemá rád zahálčivé kapitány. Zanedbávají svoje řemeslo a loď taky.

Nejhorší z kapitánů, u kterých sloužil, byl André Blufort. Měl to tušit, když se nechal od toho pojídače žab najímat a když zjistil přívlastek Lenivý, bylo mu jasné. K akci se dostal jen jednou a celou dobu se válel ne zrovna po čisté palubě. Měl tušit, že frantík nebude vhodným kapitánem. Jsou příliš změkčilý. To Angličané, nechť je ďas spere, jsou jiná sorta. Disciplina a aktivní život. Ale u Daniela to vypadá na obojí a to, že se chce pomstit a k tomu uhnat pár zlaťáku napovídá samo o sobě, že nebude špatný.

Jen tu ženu…

„Loď na obzoru!“

„On nespí?“ podiví se Carlos a vystrčí hlavu, aniž odejde z kajuty. Vytáhne se do plachtoví a zaměří svůj pohled na horizont. Fakt loď. Ten kluk je snad chamtivější než Divoká Jane, kterou zabili, protože se nechtěla dělit s posádkou o lup.

„Loď na obzoru!“ zařve dolu. „Chybí gong,“ zamumlá Calum. „Hej vy dole, loď na obzoru!“

„Klídek jdu probudit kapitána,“ řekne Carlos a sklouzne dolu do kajuty.

„Já snad budu muset slézt,“ zavrčí Calum a smutně se zadívá se na skříňku s penízky.

„Kapitáne, loď!“ zařve Jednooký Carlos a chce jim zatřást. Ruka mu projde tělem. Zapomněl. „Lóóóď!“ zařve ještě jednou.

Daniel něco zamumlá a přetočí se na druhou stranu.

Carlos se zadumá. Zřejmě má tvrdší spaní, než tušil.

Calum zatím nahoře zvažuje, jestli má opustí svůj poklad a vzbudit posádku nebo zůstat a hlídat ji. Co kdyby chtěl ji někdo vykrást. Zloději a ví to moc dobře, jsou všude.

Carlos zatím sejde do podpalubí, na zádi projde Zástupcem, který mává rukou v rytmu zabíjení. Začne se štrachat ve věcech. Nad některými zavrtí hlavou a potom si vzpomene. Wei ming už ho objevila a použila. Projde přepážkou, zadumá se nad rozkošnou bosou nožkou a hledí na ní. Ty rozkošné prstíky…

„Loď na obzoru!“ řve Calum, rozhodnut, že svůj poklad neopustí ani pod vidinou jiné výnosnější loupeže. Přeci jen je lepší holub v hrsti, než další penízky na cizí palubě. „Kapitáne, Carlosi, je to Laguna!“ zařve, když rozpozná loď. Posádka spokojeně pochrupuje po druhé večeři, kterou jim naservírovala Wei ming. Alby si hladí i ve spánku břicho a mlaská. Proč křičím na ducha? Podiví se. Zbláznil se.

Ty krásné prstíky, ta ručka s nehtíky a potom mu dojde. Kruci a vydá se do kuchyně. Když se snaží protáhnout gong zdi, zjistí, že to nejde a tak s gongem pod paží vybíhá schody, dupe po palubě. „Už to bude Calume! Vydrž!“ zakřičí nahoru. Calum nic neslyší a vyhlíží blížící se loď. Carlos projde dveřmi, gong spadne, vrátí se a otevře dveře klejíc jako tři sta pohanů najednou.

Udýchaný po nezvyklé činnosti, zůstane stát u Danielova lůžka. Napřáhne paličku a udeří.

„Pomoc!“ zařve Daniel a vyhrabe se z postele.  „Nepřítel!“ vyskočí z lůžka, projde Carlosem a zastaví se o gong. „U všech zmetku! Doprdele!“ a tře si nos. Nezapomene nejdřív otřít ruku a potom se na ní podívat. To nic. Je to v pohodě, žádná krev, ignorujíc stružku volně tekoucí z nosu dolu. „Co blbneš?“ prstem zajede do ucha a protřepe si ho. „Kočka a hned!“

„Jsem duch!“ schová gong za záda. „Modrá laguna na obzoru!“

Daniel má chuť ho popadnout pod krkem a zatřást. „To nemůžeš říct hned?“ vyrve mu gong z ruky.

„Calume, jak daleko?“

„Dýchá nám na zadek, kapitáne! Juchuu, chraň nás svatý Klementýne!“ zařve.

Daniel se rozežene paličkou a udeří. „Poplach! Poplach!“ zařve a s rozmyslem zařve. „Hoří!“

„Jaký hoří?“ nechápavě pronese Carlos. Povytáhne si kalhoty. „Dokud jsem lodi, nikdy…JO už to mám! Já starej mořskej vlk, zapomněl. Divoký Jack tak volal, když se posádka zapomněla v peleších nebo v kartách.“

„Kapitáne, co je?“ Jeff vytáhne notes připraven překládat. Alby zívajíc se podrbe na zadku a Zástupce celý v černém se dychtivě rozhlíží.

„Posádko! Loď!“ ukáže směrem k obzoru, kde se houpe loď.“

„Kapitáne! Živý ruch na lodi! Ládují se zřejmě!“

„Výborně. Víte co máte dělat?“

„Alby jít střílet.“

„Zabíjet!“

„Chránit kuchyň!“

Jeff se vypne. Za ním stojí hluchý Alexandr a Němý Pablo.„Mluvím za nás tři. Přetáhnout jim záda bičem. Je to trochu nudné. Chtělo by tu jedinečnou chvíli zveršovat.“

Hluchý Alexandr odmotá si od pasu bič a švihne. Daniel skoro zatleská. Pablo pomalu vytáhne mačetu a zkusí ji zbytkem rtů.

„Dřív ji olizoval jazykem, chápeš.“

„Chápu, Jeffe Dole Bez. Určitě je ostrá.“

„Jo. Děkuji.“ Vytáhne dvě pistole a položí je před sebe. Prach a kulky vedle nich. Usedne a zvedne prst. Daniel pokrčí rameny. Jestli se v posádce spletl, budou z nich smažené kotlety pro žraloky.

„Posádko, ta loď je náš nepřítel, a protože je nepřítel nehleďme na sebe a množství nepřátel a rozložme ji na díly!“

Jeff napíše ZNIČIT a přistrčí Alexandrovi pod oči. Alexandr přikývne.

„Ááno…“

„Bože, dej mým rukám požehnání, to tě prosí Alby.“ Alby s koulí v rukou klečí u děla a modlí se.

„Bráško, výborně a ukaž jim, zač jsou Irčané!“

„Alby střílet!“ Tváři probleskne nesmělý dětský úsměv.

„Alby ještě chvilku! Pánové, vyčkejte! Zástupce můžeš zamordovat, koho chceš.“

Zástupcovu tváři se rozlije úsměv a přikývne. „Zástupce ví, co má dělat.“

„To ne, Danieli!“ zařve Carlos.

„Proč ne?“

„Ženské ne!“

„Zástupce, ženy ne.“

„Škoda, ale to nevadí, materiálu na zabíjení bude dost.“

Carlos si oddechne. Možná tam bude nějaká vhodná panička pro kapitána.

Kapitán s dalekohledem na očích pozoruje loď. Mám tě, ty vychrtlá opelichaná kryso. Až tě budu mučit, pak poznáš, co je to zahrávat si s naší rodinou. Já ti dám sbírat suvenýry z cest. Nabodnu tě a opeču. Pomalu.

„Alby střílej, ale tak aby zůstala na hladině.“

Alby si nadzvedne hadr z ucha, aby slyšel.„Alby vědět. Alby střílet!“ Upraví si hadr, zazubí se a zatáhne za šňůru. S klidem profesionála přejde k dalšímu dělu, k dalšímu., Obejde je a neopomene je naládovat. Daniel ho obdivně pozoruje. Za to sežrané jídlo stojí za to.

„Alby, bratříčku dokonale, ale zkus ještě umístit jim jednu do přídě!“

„Calume sklapni!“ zakřičí na něho Daniel. Nesnáší, když se mu někdo plete do řemesla.

„Rozkaz.“

„Alby vystřelit?“

„Do přídě, Alby. Jednu přesnou!“ Poručí Daniel. Alby přejde na příď a naláduje menší kánon. „Duch se natočit vpravo!“

„Carlosi!“ zakřičí Daniel. Je sám zvědavý na výsledek. Zatím se zdá, že na palubě Modré laguny vládne chaos. Stěžně dole, plachty dole a strážný koš visí nad mořem a v něm ječící plavčík. Dalekohledem sklouzne níž. Zdá se, že ve vodě něco je. Docela velkého, když zapátrá po obrysu tmavého štíhlého těla.

„No jo, slyším!“ zamumlá Carlos. „Nejsem hluchý duch!“ natočí loď a čeká. No to jsem zvědav. Alby důležitě se skloní k dělu, namíří a zatáhne za šňůru. Bum. Všichni zvědavě se dívají přes okraj lodě. Napjatě sledují dráhu koule.

„Moc vysoko!“ zamumlá Zástupce.

„Kdepak je to přesně!“ oponuje mu Wei ming s nožem v ruce. „Dva dva Zástupce!“ neslušně vyplázne jazyk a jde se postavit do vchodu k podpalubí. Cestou zkontroluje zásobu nožů za pasem a jehlic ve vlasech.

„Baba neuctivá“ zamumlá Zástupce. „Kdyby jen kapitán povolil mu prolikvidovat posádku, ale momentálně se musí spokojit s tamtou. Bude vraždit, bude zabíjet, bude téci ta rozkošná teplá krev a vůně železa přehluší i zápach moře.

„Háky Carlosi!“

„Tady. Házet jimi nebudu!“ zavrčí.

„Alby myslíš, že to zvládneš?“

„Alby zvládne všechno! Alby umí všechno.“

Daniel přikývne a už vidí paniku i přípravy k obraně.

„Chlapi tisíc pistoli za zabití kapitána!“ zařve kapitán Modré laguny. O nohy se mu otírá skrovně oděná blondýna s modrýma očima.

„Jasně!“ vykřiknou a vytáhnou, nože, mačety, krátké meče a palice. Jeff se zarazí a pohlédne na pistole. Možná by si měl pořídit nějakou pálku. Možná najde nějakou na tamté lodi.

„Posádko zteč!“

„Daniel!“

„Vychrtlý Roger!“

„Daniel!“

„Vychrtlý Roger!“

„Nechť tě moře pohltí!“

„Nechť tě stihne kletba kapitána Jacka!“

„To není fér!“

„Ale je! Zaháknout!“ zařve Daniel.

„Zaháknout a nikoho nešetřit!“ zařve Vychrtlý Roger a vystřelí.

Carlos zaskučí, když kulka skončí v stěžni. „Danieli, zabij je rychle! To bolí! Zapomněl se zmínit, syčák, že jsem tak citlivý… Von je mrzák. Von je mořskej hnusák!“ nelichotivě se vyjadřuje o Staviteli lodě.

Daniel neposlouchá výlevy Jednookého Carlose a pozoruje posádku druhé lodě. Otočí se k posádce s přichystaným proslovem, Nešetřete nepřítele. Za ním nestojí nikdo a půlka už se chystá dostat na palubu druhé lodě.

Popadne lano, které mu hodí ječící Calum. Už ví odkud je ten vysoký písklavý hlas. „Jeffe, braň loď!“

„Je to nutné říkat?“ zabručí Jeff a procvičí si prsty. V mládí byl výborným pianistou a má dlouhé štíhlé ruce. Při zabíjení se mu ty pohyby velmi hodí. Vezme pistoli a vystřelí. Sedí a zamíří. Miluje, když zasáhne v letu a ruce pomalu kloužou po provaze a oni spadnou do moře. Přinejhorším na palubu. To moc nemá rád. Potom je s tím hodně čištění. Další, další. Prsty mačkají kohoutky a ládují pistole. Tiše si pobrukuje operu Armidu od Hydna. Poslední, kterou slyšel na kontinentu. Zní to dobře do zvuků palby.

„Co má Alby dělat?“

„Shazuj je dolu do moře.“

„Alby rád. Hned to bude.“ Popadne jedno tělo do rukou a vyhodí je do moře.

„Výborně Alby!“ pochválí ho Jeff.

„Chlapi, dělejte!“ řve Vychrtlý Roger. „Pokud vyhrajete je Carole vaše na dvacet čtyři hodin!“

„Ááááááááá!“ výkřik a piráti z Modré laguny zdvojnásobí úsilí.

Zástupce hodí oba dva nože a potěšeně vnímá jejích elegantní dráhu do krku s následným vodotryskem. Je to okouzlující a na závěr to chroptění… rajská hudba. Vytáhne speciálně upravený kord. Je menší, ale o nicméně smrtící než jeho kolega. Zabodne do těla a trochu jim otočí v zápěstí.

„To je ono?“ zatrylkuje. „Miluji tuhle práci!“

Daniel ho nechápavě pozoruje. Jemu se to fakt líbí. Nedaleko zaslechne svištění biče a bělostné zuby Hluchého Alexandra. Bravurně, když vidí dva piráty, které tančí… vytřeští oči. Čtverylku? Měl by si na něho dávat pozor.

Pablo vedle něho má trochu potíže s čtyřmi piráty najednou.

„Tohle je vaše!“ mimoděk se všichni otočí na křik kapitána. Vedle něho stojí vyvinutá blondýnka a zcela nahá.

„Já ji chci!“ zařve Carlos. „Posádko, ukořistěte ji!“ řve jak splašený.

Daniel pokrčí rameny a zlikviduje dva piráty, kteří ohrožují Pabla.

Alby zatím hází těla zpět do moře. „Co teď Alby dělat?“

„Bratříčku bude zlata hodně!“

„Calum spokojený. Alby je spokojený.“ Sedne si na kotouče provazu a vytáhne vlajku. Možná by ji mohl olemovat křížkovým vzorem. Navleče jehlu a pustí se do šití za pobrukování Armidy a ječení Caluma. Wei ming si povzdechne a usedne na palubu. Než si to tam vyřídí, stihne oloupat brambory.

„Vychrtlý Rogere! Ty a já.“

„Zástupce na něho!“

„Zbabělče!“ zaječí Daniel a vrhne se proti zástupci kapitána Modré laguny. Jeho Zástupce ho zadrží se zářícíma očima. „Kapitáne, dovolíte. Není hoden vaší velikosti.“

Daniel se zarazí a ustoupí. „Prosím, Zástupce.“ Jeff, když zjistil, že nemá, co na práci s pomocí Carlose objevil lávku a hodil ji na druhou loď. „Potřebujeme ji k přenesení pokladů, víš, Carlosi.“

„Copak jsem tupej pirát, ňoumo Dole Bez. Umím víc, než ty.“

„Je škoda, že tě neslyším a nevidím. Načrtl bych si tě do svých zápisků. Myslíš, že nespadnu? Mám trochu averzi proti výškám.“ Vstoupí na lávku a přejde na druhou loď. Na něco šlápne a málem uklouzne. Podívá se pod nohy a oči se mu rozzáří. Zvedne kriketovou pálku. Moje rodná Anglie, vítej!“ Posvátně políbí pálku, postaví se do pozice a odpálí. „Vida zásah!“ když zahlédne zuby na palubě.

Carlos zaskučí a olízne si dásně. Takhle zřejmě skončili i jeho zuby.

Švih a další zaskučení. Jeffovy září oči. Nikdy by neřekl, že tady na té mizerné palubě najde tak skvostný prostředek pro boj.

„Teď my dva!“

„Vzdávám se!“ zvolá Vychrtlý Roger.

„Posádko loď je naše!“ zařve Daniel. „Svázat!“

„Mohu ještě jich pár zabít?“

„Jistěže můžeš. Kdo se bude bránit, je tvůj!“

Zástupce nábožně pohlédne na kapitána a zmizí v podpalubí. Daniel začne se věnovat Vychrtlému Rogerovi. Líbezně se usměje, až kapitánovi Modré laguny vyvstane husí kůže. Daniel kolem nohy ucítí ruce a pohlédne dolu. Blondýnka se k němu lísá s intenzitou hladové kočky. Rychle změnila věrnost. No nechá to zatím být.

„Máš u sebe něco, co chci. Naval!“ Pro jistotu vytáhne zkrvavenou mačetu a přiloží mu ji ke krku.

„Ty chceš říct, že jsi mně přepadl kvůli tomuhle?“ Vytřešti oči.

Zpod palubí se ozve jekot, že všichni pohlédnou dolů. „Zástupce se zřejmě baví, chlapci. Nevšímejte si toho.“

„Grrrrh…“ zavrčí Alexandr. Pablo se usměje.

„Kapitáne!“ zařve Jeff Dole Bez. „Ptají se, jestli Zástupce nechce tam dole pomoci?“ Na palubě se pohne bič jako živý had.

„Jak myslíte. Zeptejte se ho.“ Pablo popadne Alexandra a táhne ho dolu.

Sotva zmizí, lodi se ozve řev.

„Jistě nechcete se dostat do spárů Zástupce a mé posádky.“

„Oh jistě ne. Všechno je v mé kajutě!“ odpoví s kamennou tváří Vychrtlý Roger. „Račte!“

„Jistě.“ Kapitán musí respektovat kapitána, i když je to had. Vepředu jde kapitán Modré laguny, vzadu kapitán Hádese.

„Šéfe, dávejte si bacha! Je slizkej!“ zařve Calum houpajíc se na provaze, který se po určitém váhání rozhodl opustit strážní koš, a poohlédnou se, co by se dalo šlohnout, uzmout, sebrat, ukrást, odcizit, jednoduše sbalit a ponechat si to.

„Calume, jsem kapitán!“ zařve v odpověď Daniel a píchne trochu silněji Vychrtlého Rogera do zad. Na noze vláčí blondýnku, jako závaží. Při první příležitosti ji hodí do moře, je to opravdu těžké břemeno.

„Prosím, kapitáne. Nechcete sklenku portského?“

„Děkuji. Nejdřív bych rád dostal své věci.“ Milé se usměje. Jen počkej.

„Oh jistě. Zapomněl jsem, že neskutečně lpíte na starých hadrech a tom bidýlku.“

Meč bidýlko a klobouk starý hadr? Klid Danieli, pomsta přijde. Vychutnej si ji.

Vychrtlý Roger se skloní k truhle, která stojí pod okénkem kajuty a z ničeho nic vytáhne pistoli a zazubí se. „Myslím, že se karta obrátila, ne?“ vycení zlaté zuby v úšklebku.

„Kapitáne, tam dole jsou orgie!“ Okno se otevře a dovnitř nakoukne Jeff Dole Bez, který se zalíbením zkoušel odpálkovat kriketovou pálkou zuby, hlavy a drobné předměty mezi zajatce.

Vychrtlý Roger vyhekne, pistole vystřelí a on se sesune.

„A jeje, co myslíte, neublížil jsem mu?“

„Díky Jeffe. Kdepak. Má tuhý kořínek a musí ještě vydržet jednu cestu.

„Oh plánujete pomstu za studena?“ oknem prostrčí pálku a šťouchne do zhroucené postavy.

„Přesně tak!“ zavrčí radostně Daniel a obléká si ztracené boty, meč k pasu a klobouk na hlavu.

„Jak vypadám, Jeffe?“

„Pravdu?“

„Jistě.“

„Mohlo být hůř!“ uvážlivě odpoví Jeff. „Ale ten klobouk je moc hezký. Pravda trochu mi tam nepasuje ta mašlička se zvonečky, ale vypadá to rozhodně na velmi módní klobouk.“

„Aby nebyl módní! Poslední zásilka z Francie, kterou taťka uloupil pro mamku, aby měla něco na hlavu proti sluníčku. Když jsem odcházel na zkušenou, dostal jsem ho pro štěstí. Tak a teď se porozhlédneme. Sluší ti ta pálka.“

„Díky. Moje vášeň. Byl jsem kapitánem družstva. Jo to bylo v staré dobré Anglii. Co chcete udělat s lodi?“

„Dotáhneme ji do přístavu. Co za ní dostaneme, je vaše!“ Velkoryse pronese Daniel. Po výkřiku, Jupííí a jdu to říct, málem ohluchl. Strčí holínkou do Rogera a zálibně si prohlédne klobouk v zrcadle. Mami, můžeš být spokojena, získal jsem ho zpět. Sváže Rogera a vyjde ven.

„Posádko, bratři, bukanýři. Kořist je pěkná. Teď zbývá co udělat?“

„Vyloupit jííííííííí!“ zařve Calum a proletí se nad nimi.

„Samozřejmě!“ Ignoruje ruku blondýnky, která se mu plazí po stehně. „A k tomu soud!“

„Hurááá!“

„Odnesou na palubu Hádese věcí a potom dle starého pirátského zvyku je ponecháme na pospas osudu.“

„Jsou dva dny od Port Royal!“ křikne na něho Carlos.

„Pro kapitána je přichystán speciální osud. Já vím, piráti, že nesnášíte to slovo, ale do práce!“ Za jásotu posádky se roztáhne bič Hluchého Alexandra a popožene námořníky Modré laguny k práci.

„Je tak příjemné se opalovat a dívat jak někdo pracuje!“ povzdechne si Jeff Dole Bez a zívne.

„Kapitáne, lehké placičky na zakousnutí?“ Na palubu půvabně vstoupí Wei ming. Znechuceně se podívá na plazící kouli u kapitána.

„Díky jak to jde?“

„Do kuchyně se nedostala ani noha, což je škoda. Nemohla jsem vyzkoušet nový chvat. Příště snad budou aktivnější a úspěšnější. Ani jsem nepoužila nože.“ Smutně řekne. „Ale Wei ming je jemná žena.“ Dodá a s tácem přejde k Hluchému Alexandrovi, který s potěšením se s bičem cvičí na nohách zajatců.

Z podpalubí se vynoří Zástupce. Postaví se doprostřed paluby a zabuší se do prsou. Spokojeně zařve.

„Ta gorila by se měla vykoupat. Páchne!“ prohodí Wei ming a zářivě se usměje. „Máte chuť na placičku?“

„Rád. Vyhládlo mi po té těžké práci!“ zašklebí se a zálibně prohlédne zkrvavený meč. Vědět, to tušil to, že na Hádesovi si přijde k svému.

Za pobízení biče je majetek Modré laguny, kapitána a osobních věci pirátů přestěhován na palubu Hádese. Carlos spokojeně mhouří oči a prohlíží si stěhovaný majetek do svých útrob. Občas mlaskne litujíc jednoho. Že nemůže se zúčastnit bitev osobně.

„Spustit člun a chlapci skačte tam! Jeden po druhém! Na všechny se dostane! No tak nemačkejte se.“

Piráti z Modré laguny skočí do člunu a chopí se vesel. Možná zkusí někam doplavat. „Ještě se potkáme!“ zařve jeden z nich.

„Ale jistě. Stačí napsat kde a kdy. Adresa Port Royal, loď Hádes, k rukám kapitána Daniela!“ zařve v odpověď. „Jedno L!“

„Danieli, ta kráska, co se ti pne po nohách. Mohu si ji osahat?“ zašeptá toužebně Carlos s upřeným pohledem na poprsí.

„Ale jistě Carlosi. Jen si dopřej, ale vynech mně, ano.“

„Kdo je to, miláčku? Nikoho nevidím.“ Optá se blondýnka a zvedne k němu nádherné modré oči.

Daniel se na ní překvapeně zahledí. A on myslel, že ji ten starý otrokář vyřízl jazyk, aby měl klid. Možná to jen nestihl.

„Duch lodě. Ptá se, jestli by si tě nemohl osaha…“ nedokončí, trhne sebou pod jekotem, že mu vstanou chlupy na rukou.

Blondýnka zaječí, pustí se nohy, divoce se rozhlédne a skočí do moře. „Duch na palubě!“ zakřičí těsně u hladiny.

„Žena přes palubu!“ zařve slintající Jednooký Carlos. „Zachraňte ji!!

„Neumím plavat!“ křičí polonahá blondýnka v moři.

Z člunu do moře se vrhne pět pirátů a zdatně k ní kraulují.

„Skoč pro ni!“ zařve Carlos. Ostatní se tiše sázejí, kdo bude u ní první.

„Nevím proč!“ líně odpoví Daniel.

„Koláček?“ Zaslechne Wei ming a s talířem. 

„Děkuji. Má zachránců dost a je opravdu těžké břemeno. Mám pocit, že jsem z nohy shodil šedesát kilo. Nádhera. Výborné. Mohla bys je udělat sladké?“

Wei ming se zardí. „Jistě. Hned to bude.“ Odkvačí do kuchyně. Po cestě vyplázne jazyk na Zástupce. „Tři dva!“ zapěje.

„Tak teď je na řadě pomsta, prodání lodě a zakopání pokladu.“

Carlos se k němu nakloní a zašeptá. „Tím chceš říct, že ten mizernej vychrtlej pirát měl poklad?“

Daniel se nakloní nad moře a plivne. „Jo a já ho musím schovat. Musíme promyslet strategií, jak a kam.“

„Kam. Zakopat na pustý ostrov a nakreslit nečitelnou mapu, které budeš rozumět jenom ty!“ vyhrkne Carlos. Daniel přikývne. Jo to má smysl.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pomsta je sladká

(Mononoke, 8. 5. 2009 16:50)

a Daniel si užíva naplno aj s posádkou. Už s napätím očakávam finále pri vyrovnaní sa s Vychrtlým Rogerom.
Ostrov plný domorodiek...
Inak som si práve spomenula na film Modrá lagúna a jeho pokračovanie Návrat do modrej lagúny. Tam bol tiež výhľad na minimum šiat a maximum krásneho, ehm aj ostrova.

Tak blondínky teda nie... Ale už tu bol spomínaný zlatovlások, tak uvidíme.

A pre mňa druhá dôležitá partia v príbehu rozohraná medzi Zástupcom a Wei ming má skóre dva tri.

= )

(Neli, 7. 5. 2009 21:24)

No, to je teda pěkně potrhlá posádka =D ale de jim to pěkně od ruky, krev stříká a končetiny létají! Doufám, že Daniel nezapoměl na domorodky! Určitě mají hlad. Roger je sice vychrtlý, ale pár kostiček oblíznout snad můžou?! =) A ano, kdy se objeví náš neznámý?

Juhuhju

(sisi/ctenar, 7. 5. 2009 20:17)

Ale kde je ¨záhadný blondýn kdy už ¨se uzří ti dva, sice určitě nastanou problémy aqle itak :D Moc se těším a taky už se těším na Matta se Zackem :D

No teda, Danieli...

(Aitarlaen, 7. 5. 2009 15:01)

... ty se vážně nezdáš =D
Bitka byla výborná, to ano, ale blondýna ještě lepší =D A už se těším na schovávání pokladu =D =D

Akce

(Aenale, 6. 5. 2009 23:11)

Páni. To byla teda bitka. Úplně vidim Zástupce jak se ohání tím svým kordem. (No a dobře ji tak blondýně. Škoda jen, že šla tak dobrovolně...)