Jdi na obsah Jdi na menu
 


7 díl z cyklu Agentura Prsten a růže

4. 5. 2008

7.

 

Agentura Prsten a růže

 

 

„Tak tady chlapci máte ty drinky!“ pronese zasmušile Brett u improvizovaného pultu s nápoji a jednohubky. Hodí skleničky po Nikovi a Clarenci, kteří zoufale nad jeho výrazem kroutí hlavami.

„Mrzí tě, že nestojíš u něho jako družba?“

„Blázníte? Ani náhodou. Nechci utěšovat tu stíhačku vedle něho, že nemá žádného chlapa. Hele co vy tady děláte?“ Brett nalije další skleničku nějaké ženské, která má i v tom dusnu na sobě přehozenou přes rameno kravavou lišku.

„Vidíš jsi na chlapy!“

„Kdepak a co jinak mám dělat? Stanu se profesionálně barmanem a můj diplom může jít někam. Vezmou mně do Blue aqua?“

„Jasně. Všemi deseti. Jen se budeš muset pravidelně depilovat!“ s přehledem řekne Nik. „Že jo Clarenci.“

„Jasně nejhůř bolí vosková depilace v oblastech třísel. Jak si to děláš ty?“ Clarence se otočí se zájmem na Nika. Brett nechápavě vstřebává jejich zaujaté zkušenosti o tom jaká depilace je lepší a jestli profesionální depilace není lepší.

„Víš s následným uvolněním není to tak špatné.“

„A kde to dělají?“

„Jeden chlápek na sedmé a hele co tu dělá ten kůň?“

„To je Serge,“ prohodí Brett a dál čistí tu stále jednu lžičku. Má toho dost. Od té doby co spolu byli v posteli se ještě sešli takhle párkrát, poté co šikovně zdrhnul Nikovi a nemůže říct, že by si stěžoval. Jako on tak Kein. Neví, ale akceptuje jeho rozhodnutí a on? Stane se čímkoliv jen pěkně zmizet daleko do Agentury. Co by asi musel udělat, aby se dostal do Programu ochrany svědků a sestry, aby ho nenašly? Nebo se možná zašít na Alajšku a krmit medvědy. Nebo do číny. Mohl by prodělat předělávku na číňana. Sice by na to padnul jeho nový dům, ale byl by spokojený na nějakom tom rýžovém poli jako kuli.

Pořidíl by si manželku a bylo by to. Nebo poušť a mohl by tam začít meditovat a trvdit, že k němu přišla božská vize. Není tak špatný a nejlepší by bylo kdyby ho unesli ufouni. Povídá se, že člověk pak nic neví z toho pobytu a ty noční můry nemohou být až zas tak strašné jako z Nikových DVD v rámci programu Sebevzdělávání Bretta Calaghana.

„Brette jaký Serge? Neznáme ho. Možná bych ho mohl ulovit. Chybí mi páníček.“

„Kůň je Serge a je to závodní kůň Keina.“ Povzdechne si až se zachvěji blízké květiny. Dívá se jak pánové a dámy se odtahují do koně. Přitom je krásný a on už uvažoval, že se začne učit jezdit. Jenže je to zbytečné. Jak jednou Kein velze do chomoutu slečny Caroliny, tak v něm zůstane připoutaný dokud se nerozhodne jinak. Rázná dáma a on se vsadí, že není těhotná, jenže nebude mu to říkat.

„Brette jednu sodovku.“

„Christino čekáš?“

„Jak to víš?“

„Praxe s dvěmi sestrami a s tebou coby znalkyni vína a členem nejmenovaného neregistrovaného klubu alkoholiků,“ suše pronese a podá ji láhev minerálky s brkem.

„Jsi hrozný a Niku zamaluj mu ty kruhy pod očima. Určitě jsi někde zas flámoval. Niku?“ obrátí se přísně k Nikovi.

„Na mně nehleď se mnou nespal!“ ohradí se prudce Nik.

„Ještě že tak. Takže co jsi dělal? Víš jak nám všem na firmě záleží.“

„Vím, vím. Nemohl jsem spát. Nic víc.“ Bože měli dělat vyšetřovatele KGB. Uniformy a biče by jim parádně slušely a nějaká ta mrtvolka by jim hlavu nezatěžovala. „Nemůžete mně nechat v klidu, abych to tady dodělal a truchlil?“

„Truchlil? On ti někdo zemřel?“ Nik si zamne v duchu rukama a mozkové závity začínají přemýšlet jak svatbu přerušit. Možná kůň nebo únos reverenda nebo počasí, není superman, ale ten kůň. Och ne je tak sladký jak tam stojí a vůbec bojí se koni od té doby co ho jeden honil po jednom závodišti kam musel se svým páníčkem. Vyděsil se a rozešel a přitom ten kůň byl lepší než ten chlap s kterým zrovna byl.

„Přesně tak zemřel.“ Přítel s kterým občas spal.

Christina si pohladí ještě ploché břicho. „Je mi to líto. Pokud chceš odejít...“

„Ne díky. Nemusím.“ Stal jsem se totiž profesionálním masochistou. Jenže to už neřekne a mrzutě dál čisti skleničku připraven poskytnout první pomoc psychologa znaveným dámičkám. Sám by potřeboval odbornou pomoc, mimo té pomoci Nika a Clarence.

„Jsou tu!“ když se ozve nějaká píseň, kteoru určitě nevybíral Kein, to ví, protože ji vybírali na podlaze u něho doma. Omračeně se dívá jak mu to sluší. Je úžasný a pak si všimne dvou holčiček jak sypou růžové plátky všude kromě cesty a snaživě se snaži jít jak mají. A za nimi pomalým krokem to nejhezčí co může být. Nevěsta, aby jsi spolklo peklo a ženich. Černý oblek a bílá košile, motýlek a černé vlasy. Na klopě nějaká orchidej. Sekne mu to. Hodí do sebe panáka a otřese se. Všichni sedí na židličkách a čekají až začne obřad.

Když tak uvažuji nad tím, taky bych se mohl oženit s první dívkou jakou najdu. Možná sňatek z rozumu? Nebo sňatek pro peníze, sňatek pro sex. Hmm není špatný. Možná bychom se mohli dál vidět s Nikem a občas ho vyvést na procházku a svoji paní taky. Nějakou přítulnou ženskou... stačí se podívat na sestry.

Mám toho dost. Jdu pryč.

Ne počkám jak to dopadne.

Stojím tu jako osel a čekám až řeknu ano. Možná stačí zahýkat? Uznal by to reverend? Chci to nebo dál být v zápřahu Caroline? Nemohu ji to udělat. Nevím proč jsem tehdy Bretta polibil a vzal si ho. Líbílo se mi to stejně jako pozdější schůzky. Jsem nevěrník nebo ne? Když se miluji s mužem a ne s ženou jsem nevěrník? Bože všechno tak dokonale a i Carolinina matka si vzala menší kapesník než poslední týden.

Družičky roztomile sypou plátky, fuj, jeden mi vlitl do nosu a tamhle je Nik s Clarence a achjoo tak mu to sluší. Proč najednou je hezčí než Caroline a ta její přítelkyně top modelka s vychrtlou postavou, co je tu jako svědkyně nebo spíš ozdobou pro přítomné pány?

„Zatím všechno dobře probíhá. Ten Nik nebyl k zahození. Výborné řešení,“pochvaluje si Lucinda.

„Až na to, že Brett teď spí s chlapami.“

„Cože?!“ zvolá Thomas.

„Miláčku to je pro ženské, ano.“ Thomas zavře pusu.

„Jak to víš?“ optá se zaraženě Christina se sodovkou v ruce.

„To se pozná a pak jsem je viděla v kanceláři. Nika a Bretta.“

„Myslíž, že ja gay? Mamka se zblázní. Počítala s tím, že bude mít apsoň jedno dítě od Bretta.“

„Mamka se nezblázní. Je ze železa a pokud ji nepřivedli její dva manželé do hrobu, pak tohle spolkne jako malinu.“

„Zrovna Nik. Nemohl mít lepší vkus?“

„Taky bych řekla, že si najde lepší partii.“ Thomas za nimi stojí a nevěří tomu co slyší. Oni klidně komentuji o vkusu bratra k mužům s kterými spí a jak klidně to přijali. Chápe dobrá partie, ale vzhled?

„No jo smiříme se s tím, že si do rodiny přivede kluka. Není zas tak špatný,“ hájí ho Christina.

„Mám nápad!“ tiše řekne Kathy. Thomas strne, když vidí její narovnana ramena a jak někam zírá.

„Jaký?“ zareaguje Lucinda ve vysokém stupni těhotenství.

„Předěláme ho k obrazu svému. Myslím tím Nika. Najdeme mu práci, opravíme chování a stane se členem naši velké Calaghanovy firmy.“

„Perfektní nápad.“ Všichni tři si přiťuknou a Thomas se usmívá. Jeho drahá Kathy. Je prostě dokonala po všech stránkách. Je šťastným mužem, že si ji získal.

 

 

Měl jsem požádat Bretta jako svědka. Jenže nechtěl. Nechtěl, aby ho ta modelka s kozami a dlouhýma nohama ulovila a při tanci ho k sobě tiskla. Brett je tak okouzlující. Je žárlivý. To je neslušné a co je slušné? Bože co to ten reverend povídá. Rozhlédne se o závodišti a pak sklouzne ke Carolině. Je opravdu rozkošná a vynikající právnička. Podobá se své matce. Pohlédne směrem k tchýni a k postavě vedle ni. Sotva si ho všiml. Tedy on je vidět, ale jen když není vedle něho jeho paní. Tchýně. Má strach.

Caroline má všechno. Krásu, inteligenci, peníze. Má až na jednu věc. Na jeho dítě.

Neví proč si to myslí, ale právě se chystá oženit s barrakudou v ženském vydání. Jenže on si představuje ne barrakudu, která by do něho ryla a přitom telefonovala. Má svoje místo rád a před týdnem nadhodila jak by mu to slušelo v čele univerzity, načež její drahá matinka jeho budoucí tchýně, stane se jim asi za deset minut, přihodila něco o kandidatuře na místní radnici. Jedině přes mrtvolu jeho papouška arara, kterého nesnáší a on zbožňuje jeho popěvky: Koza prsata, Divá žena a Ježibaba. Zajímalo by ho kde se ty slova naučil, ale přesně ví na koho sednou.

„Prozřel jsem bože!“ zvolá a roztáhne ruce.

Reverend se zakoktá na pasáži o dětech...

Družička ztuhne a malé holčičky vyjeknou.

Sestry se otočí k obřadu a Brett se narovná. Nik sevře ruku Clarenci se slovy. „Je to tu!“

„Já ho miluji!“ vyděsí všechny kromě vzpamatovšivšího se reverenda Jaye Hollyho.

„To je chvályhodné synu, můžeme pokračovat v obřadu?“

„Jistě otče! Já ho fakt miluji!“

„Koho lásko?“

„No přece...“ otočí se a udělá krok. „Brette lásko!!“ Nik se uchechtne, sestry ztuhnou a Brett si povolí košili. Keine se k němu rozletí, přeskočí pár židli, porazí pár umělohodnotných květin a skočí mu kolem krku. „Miluji tě, vezmeš si mně?!“ Brett ho rozpaky drtí v náručí a je rudý jako rajče. Bože mají se mu kolem krku vrhat nevěsty a ne ženiši. Ale je to lepší než ty bílé koule saténu, které vždy dají pozor, aby si nerozmazali makeup.

„Nedaruji mu to!“ Caroline vzteky se rozeběhne sprintem Zátopka k místu kde Kein vášnivě objímá Bretta.

„Sestry je po svatbě!“ řekne klidně Kathy.

„Aspoň nemusíme převychovávat Nika,“ prohodí Lucinda. „Stejně kdo by chtěl ho v rodině a Kein pracuje na univerzitě jako biolog,“ podotkne ještě. „Víte mohl by si vzít na starost v naší firmě lékařskou pohotovost.“

„Geniální!“ zvolá Kathy.

„Já věděla, že si umí vybrat lepší partii než transvestitu.“ Všechny si přiťuknou a sleduji další vývoj. „I když jak se zbaví Caroliny!?“ Caroline zrovna oběhne stůl a Brett si gratuluje, že Keine nemá spodničky a krinolínu jako Caroline. Popadne ho do náruče a rozhliží se kolem sebe. Sakra Caroline je rychlejší bez zátěže, než on se zátěží a ty růže v jejích vzteklých rukou vypadají nebezpečně, jak jimi máva a křičí, že by se za její slovník nemusela stydět ani menšina donucena k práci v poledne. Snad dostane infarkt a zkolabuje. Prosím bože! a pak zahlédne Serge. Vyrazí k němu.

„Co to děláš?!“

„Co by? Snažím se nás zachránit od umělých nehtů Caroline.“

„Broučku ta je má pravé!“

„Tím hůř. Mizíme.“ Hodí ho přes koně a nasedne. Chytne ho za hřívu.

„Počkej ty smrade! Ty hulváte! Ty parchatne! Ty všiváku! Zažaluji vás! Oba!“

„To je Caroline. Poznávám její ječák!“ vydechne Kein na koni.

„To je fuk, neumím jezdit!“ zakřičí na něho a cvalem se vzdalují od cílové pásky.

„Ty Brette to je závodní kůň a jsme na závodišti. Za pár minut Serge oběhne to kolečko a jsme opět  u Caroliny!“ Podotkne snaživě Kein.

„Neeeeeeeeee! Jak se to zvíře zastaví!?“ zařve Brett a snaží se najít skulinu, když zahlédne proutěnku s vodním příkopem. Druhé „Neeeee!“ se nese už z malého vodního příkopu.

 

„Musíme si najít nové páníčky a víš co Clarenci?“

„Copak Niku,“ broukne s dalekohledem na očích Clarence.

„Najdeme si jen jednoho. Společně.“ Sevře mu ruku a přitiskne se k němu.

„Souhlasím. Dobře, že ty dalekohledy jsou na závodišti jen dva. Sluší jim v tom vodním příkopě.

„Jim to sluší i bez vodního příkopu.“

 

„Jak to vidíš dál?“ ozve se Kein z příkopu.

„Jak? No nejdřív musíme najít lepšího advokáta než je Caroline!“

 

 

Konec

pokráčování:1dil-z-cyklu-ps_hleda-se-panicek_

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

AnnElfwind

(portae.estranky.cz, 28. 4. 2011 1:51)

Nádherná povídka. Ten konec jsem čekala, že Keit zdrhne od oltáře. :D Ale smála jsem se tomu celou dobu. :D A ten kůň tomu nasadil korunu! xD Opravdu moc pěkná povídka. I když občas jsem v tom ději trochu plavala. Většinou v době, kdy tam bylo Nikovo sexuální obtěžování. A pak trochu, jak byli v tom klubu. Ale vesměs jsem se velice dobře bavila a v dohledné době přelouskám další cyklus. Protože tohle se nedá než číst furt pryč.
I když... *pořád ještě je hrdá na to, že se prokousala Rančem Little Oak* Protože těch dílů bylo požehnaně.
No, ale zpět k této povídce. Bývala bych si představovala, že by tam mohlo být ejště něco víc. Nějáký bonus, který by byl vyhrazený Brettovi a Keitovi a tomu, jak to s nima bylo dál. Ale to bych asi chtěla moc, že... No, tak nedá se nic dělat. I tak to byla krásná povídka.

:-D

(Márty, 19. 3. 2009 16:18)

Náádhera!! Pláču smíchy! Nemohu si pomoci!! "Serge oběhne kolečko a jsme opět u Caroliny" Dokonaléé!
Přečetla jsem to jedním dechem. Píšeš úchvatně.Děkuji

....... :D

(Mája, 5. 5. 2008 20:40)

Aaaaaaa, tak tohle bylo naprosto,ale naprosto ÚŽASNÝ...
Já nevím co říct, achjoooo...škoda, že už je konec.

Když jsem odtrhla oči od obrazovky televize, vrhla jsem se na net. Cha cháá a hele co tu je,..bohuželk jsem přehlídla v úvodu datum ukončení, hmm no nevadí XD Jsem ráda, že to tak dopadlo.

„Co to děláš?!“
„Co by? Snažím se nás zachránit od umělých nehtů Caroline.“
„Broučku ta je má pravé!“

Tak tohle....*ujetý smích* A nebo:

Musíme si najít nové páníčky a víš co Clarenci?“
„Copak Niku,“
„Najdeme si jen jednoho. Společně.“

Jo, prostě Agentura Prsten a růže si mě získala, Všichni..Nik a jeho ehm zvláštní povaha XD, šílené sestry Calaghanovy + Brett a Kein. Zase jsem okouzlena psacími schopnostmi autorů této stránky a přímo nadšená z toho, že to ještě nekončí, jen tak dál.
Už se těším :)

Sice konec...

(Fussi-chan, 5. 5. 2008 16:06)

Ale zato krásnej XD!!! Ježíšku, sestřičky Bretta přeorientujou, aby jim nevěsty neutíkaly kvůli něu od oltáře a on uteče ženich XD To je prostě dokonalost... vážně...
A "Prozřej jsem, Bože!!!" mě prostě dostalo... XD Nádhera... jedinečné, dokonalé XD a potom závěr a hledání páníčků... Nemá to chybu XD

*vyvalený oči a širokánskej úsměv*

(E..., 5. 5. 2008 15:05)

ó, konečně se tý semetriky zbavil! ale ta pasáž, jak rozpřáhne ruce *mlátí hlavou do stolu a směje se přitom* ne ne ne, já vim, proč tvrdim, že nejlepší povídky sou od ami. to je prostě něco. a takovej suprovej happáč, přesně pro mně ^^ škoda, že to nebylo aspoň dvakrát tak dlouhý, tahle povídka se ti strašně moc povedla...
(elo-chan ví, že patří mezi ty zmiňovaný bídáky, který tu uherskej rok nebyly. pouští slzičku a kaje se s omluvou k ami... příště sem du místo fyziky! (snd nepropadnu. a i kdyby, bude mi to stát za to xD))

ach ten vodní příkop

(Naomi, 4. 5. 2008 17:38)

Božínku tak jsem se nenachechtala dlouho "-))))))
málem jsem se smíchy počůrala no fakt !!!!
doufám že to nebyl konec a bude tu šupendo další díl!!!

Boží..

(Sora11, 4. 5. 2008 16:27)

Právě se zvedám těžce ze země. Měla jsem takový záchvat smíchu, že přišla matinka ze zajímavým výrazem ve tváři.
Naprosto bombová povídka. Smála jsem se snad u každýho dílu. Originální nápad. Je to celý prostě perfektní.
Nemám slov. :)